Nem természeti csapás volt a Sandy hurrikán?

A 2012. október 29-én New Yorkot elérő Sandy hurrikán az USA keleti partján jelentős pusztításokat végzett, de az tőzsde és a tömegközlekedés megnyitásával szép lassan visszatér az élet a rendes kerékvágásba az amerikai nagyvárosokban.

A hurrikán eddig még soha nem tapasztalt mértékű áramkimaradást okozott az Egyesült Államok északkeleti részén, ahol 15 államban közel 8 millió háztartás és vállalkozás maradt áram nélkül. A szupervihar miatt több mint egymillió liter olaj folyt az Atlanti-óceánba New York Sewaren nevű kisvárosának olajfinomítójából.

A helyreállítás még csak most vette kezdetét, de akadnak szép számmal olyan összeesküvés-elméletgyártók, akik fejüket tennék rá, hogy a Sandy poszttrópusi ciklont ember alkotta (felmerült a nagy titkolózás övezte HAARP is). Akadnak szép számmal, akik mesterséges időjárást generáló kísérletekről beszélnek, megint mások elképzelhetőnek tartják, hogy nem véletlenül közvetlenül az amerikai elnökválasztás előtt csapott le a hurrikán. Valaki talált a világhálón egy felvételt és hozzá tartozó szöveget 1997-ből, tizenöt évvel ezelőtt hónapra pontosan megálmodtak egy hurrikán szimulációt, amely a teszt során eléri New York állam területét. Az oldalon, ahol az információ található a 97’-es hurrikán gyakorlatról, legutóbb 1997. október 17-én hajtottak végre változtatást.

Lehet, hogy semmit nem jelent ez a felfedezés, mégis érdekesek tartják, hogy a hurrikánszimuláció és a valós természeti katasztrófa is a Sandy nevet kapta éppúgy, mint a megegyező dátumok és helyszín. A trópusi ciklonok keletkezési helyük szokásai szerint, ABC sorrendben kapják nevüket.

Mészáros Márton

Autók víz alatt New Yorkban 2012. november 1-jén, miután a Sandy hurrikán végigsöpört a térségben.

Autók víz alatt New Yorkban 2012. november 1-jén, miután a Sandy hurrikán végigsöpört a térségben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: