Erős földrengés rázta meg Guatemalát

2012-ben igencsak szaporodtak a földrengések, s maguknak a természeti katasztrófáknak a számai is. A karibi térségben és az Amerikai Egyesült Államokban 185 ember halálát okozó Sandy hurrikán elvonulása után 2012. november 7-én Guatemala partvidékén pusztított egy, a Richter-skála szerinti 7,4-es erősségű földrengés.

Gautemalán kívül a régió más országaiban is rengett a föld, Mexikóban viszont nem okozott sem személyi sérülést, sem súlyos anyagi károkat. Mexikó legdélibb és legszegényebb tagállamában, Chiapasban a középületekből evakuálták az embereket, a telefon és internet szolgáltatásokat pedig megszakították. A földlökések elérték Mexikóvárost is, de ott sem történt pusztítás.

A közép-amerikai ország csendes-óceáni partvidékén történt földrengés miatt épületek dőltek romba, több helyütt pedig földcsuszamlások zártak el utakat, másutt pedig szünetelt az áramellátás. A földrengés következtében legalább 49 ember életét vesztette. A földrengés az elmúlt 36 év legerősebb földmozgása volt Guatemalában.

Mészáros Márton

A guatemalai San Marcos városa 2012. november 7-én, miután a Richter-skála szerinti 7,4-es erősségű földrengés pusztított az országban

A guatemalai San Marcos városa 2012. november 7-én, miután a Richter-skála szerinti 7,4-es erősségű földrengés pusztított az országban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: