Elküldte első Twitter-üzenetét a pápa

2012. december 12-én 11 óra 28 perckor XVI. Benedek pápa megírta élete első Twitter-üzenetét, amelyet azon nyomban, a sajtóérdeklődés közepette közzé is tett a Twitter mikroblogon. A pápa első bejegyzése, amelyet a közösségi oldalon publikált, angol nyelvű. “Kedves barátaim, örülök, hogy kapcsolatba kerülhetek veletek a Twitter révén. Köszönet nagylelkű válaszotokért. Szívből áldalak titeket” – ezeket a sorokat írta az egyházfő.

A 85 esztendős Benedek pápa egy érintőképernyős készülékről küldte első üzenetét a Vatikánban. A most megnyitott profilon, amelyet Benedict XVI (Pontifex), vagyis XVI. Benedek szentatya néven érhet el, immáron 1 millió követője van az egyházfőnek, aki az első üzenet óta már hat másik bejegyzést publikált. A Vatikán szóvivője bejelentette, hogy a pápa másokat nem fog követni, viszont oldala hat nyelven lesz elérhető.

XVI. Benedek pápa nem személyesen fogja használni a Twittert, mivel ritkán ül számítógép elé, és hivatalos útjai, kötelezettségei nem is tennék lehetővé a rendszeres jelentkezést. Emiatt a szentatyához közel álló titkárság fogja publikálni a bejegyzéseket a pápa engedélyével, a kiírt szövegeket maga Benedek pápa fogja diktálni segítőinek.

A katolikus hívőkben felmerült a kérdés, hogy mennyire indokolt a pápa jelenléte a közösségi oldalakon, a vélemények megoszlanak. Tendzin Gjaco dalai lámának 5,7 millió követője van a Twitteren, az abszolút első helyezett pedig Justin Bieber kanadai tini-énekes, akit 31 millió ember követ.

Mészáros Márton

XVI. Benedek elküldi első bejegyzését a Twitter internetes mikroblogon lévő saját fiókjára a Vatikánban 2012. december 12-én

XVI. Benedek elküldi első bejegyzését a Twitter internetes mikroblogon lévő saját fiókjára a Vatikánban 2012. december 12-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: