Ian Fleming-életrajzi alkotás készül Budapesten

Napjaink egyik ügyelet szépfiúja, Dominic Cooper brit színész a magyar fővárosban forgat. A 34 éves filmsztár Ian Fleming (1908-1964) brit írót, a híres 007-es titkosügynök  James Bond megálmodóját kelti életre a Fleming című négyrészes minisorozatban. A filmet Mat Whitecross rendezi, a forgatás párhuzamosan zajlik Magyarországon és Nagy-Britanninában. Az alkotás a brit televíziós csatorna, a Sky Atlantic gyártásában készül.

A címszereplőt játszó 34 éves Cooper a Mamma Mia! című ABBA-musicalfilmben való szereplése után lett széles körben ismert 2008-ban, s a forgatás után összejött filmbéli párjával, Amanda Seyfrieddel. A nagy nőcsábász hírében álló Dominic Cooper A hercegnő című drámában Keira Knightley szeretőjét alakította, de szerepelt a többszörös Oscar-jelölt filmekben, mint például az Egy hét Marilynnel és Egy lányról című filmben is. Ian Fleming életre keltése minden bizonnyal előrelépést jelent a karrierjében.

Fleming a brit királyi tengerészet kémelhárításánál töltött éveiből merítette az ihletet James Bond karakteréhez, akinek történeteit számtalan regényben és novellában örökítette meg. Sokak szerint a nők által körülrajongott, elegáns Bond karaktere, aki minden akadályt legyőz, és aki nem veti meg sem az alkoholt, sem a bűnös élvezeteket, Fleming saját, soha el nem ért vágyainak megszemélyesítője. Habár Bond figurája a regényekkel vált sikeressé, az elmúlt ötven évben készült huszonhárom Bond-mozi tette hallhatatlanná. 

Mészáros Márton

Dominic Cooper brit színész és Ian Fleming brit regényíró

Dominic Cooper brit színész és Ian Fleming brit regényíró

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: