Porvihar temette be Pekinget

Gondot okoz a sivatagi homok több kínai tartományban, a fővárosban, Pekingben a finom szemcséjű, aprószemű sivatagi homok homályba borította a világvárost és a közlekedést is megbénította 2013. február 28-án. A pekingi környezet megfigyelő központ jelentése szerint Peking levegőjének minősége – a januári szmogriadók után – ismét a veszélyes tartományba került.

Gyakorta fordul elő ehhez hasonló homokvihar Pekingben az Észak- és Északnyugat-Kínában található sivatagok talajeróziója miatt, de a mostani eset a korábbiaknál súlyosabb volt. A fővárosban lakók elmúlt néhány napja megpróbáltatásokkal teli volt, ugyanis a sivatagi homok és a porvihar fennakadást okozott a közlekedésben, több tucat baleset történt. A szabadban csak védőmaszkot viselő embereket látni, mivel a levegő még otthon, zárt ablakok mellett is fojtogató.

A Pekinget ellepő, északról érkezett homok különösen veszélyes az emberi egészségre. A kínai fővárosban egyébként komoly probléma a általános szennyezettség, valamint az ipar és a közlekedés által generált levegőszennyezés.

Mészáros Márton

Peking 2013. február 28-án

Kína fővárosának, Pekingnek a helyiek és turisták által látogatott tere, amelyet por takar 2013. február 28-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: