Áder János aláírja az alkotmánymódosítást

2013. március 13-án a köztévé, az m1 híradójában jelentette be Áder János köztársasági elnök, hogy aláírja a Magyarország alaptörvényének negyedik módosítására vonatkozó törvényt. A két napos berlini látogatásról hazatért államfő beszédében kiemelte, hogy annak figyelembevételével hozta meg a döntést, hogy megfogadta, Magyarország köztársasági elnökeként minden körülmény között eleget fog tenni felelősségének.

„Egyértelmű alkotmányos kötelezettségem, hogy az alkotmánymódosítást aláírjam és kihirdessem. Függetlenül attól, hogy a módosítás kinek az ízlésével találkozik, és függetlenül attól, hogy ez tetszik-e nekem, vagy sem” – mondta öt és fél perces beszédében.

A módosítás ellen az elmúlt héten számos megmozdulást tartottak Budapesten, mintegy hétezer ember csatlakozott a civil szervezetek és állampolgárok közös kampányához, de a külföldi sajtó is támadta („jogtalannak” minősítve), mindezek mellett José Manuel Barrosso, az Európai Bizottság elnöke is aggodalmát fejezte ki. Az alkotmány most elfogadott módosítása miatt Barbara Stamm, a bajor parlament elnöke elhalasztotta Kövér László magyar házelnökkel való találkozóját.

Mészáros Márton

Áder János köztársasági elnök

Áder János köztársasági elnök

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: