Elhunyt az ország egyik legidősebb férfija

2013. március 28-án, életének 108. évében elhunyt Bula Mihály magyar korrekorder. A táti idősotthon lakója Magyarország legidősebb embereinek egyike volt, családja tudomása szerint az ország legidősebb férfija, a 109 éves Gallai Rezső után hazánk második legidősebb élő férfija volt.

Bula Mihály rangsorolása azért nem ismert, mert szinte egyedüliként Európa országai közül Magyarországon nincs hivatalos nyilvántartás a korrekorderekről, ezért lehetetlen megállapítani, hogy a most elhunyt matuzsálem hányadik volt a legidősebb magyarok között. Az azonban biztos, hogy 1905. december 1-jén látta meg a napvilágot a Doroghoz közeli Bajnán. Felesége 1986-ban hunyt el, tehát huszonhét éven át élt egyedül. Eredeti szakmája asztalos volt, idős koráig aktívan is dolgozott. Egyik unokája, Eiterné Géczy Beatrix az MTI-nek elmondta, hogy nagyapja 105 éves korában vonult be a Komárom-Esztergom megyei Tát idősotthonába.

Az öregúr százöt éves koráig biciklizett, és unokája szerint hosszú és egészséges életének titka az volt, hogy bölcs és józan életet élt. Haláláig szeretett olvasni, sportközvetítéseket nézni, hiszen fiatalkorában Dorogon focizott, később pedig egy kisebb csapat edzőségét vállalta.

Mészáros Márton

Bula Mihály, Magyarország egyik legidősebb férfija (1905-2013)

Bula Mihály, Magyarország egyik legidősebb férfija (1905-2013)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: