Vadászatot hirdetett az öreg kincsvadász

Az egyik leghíresebb amerikai kincsvadász, Forrest Fenn tavaly októberben jelentette be, hogy élete utolsó nagy dobásaként kincsvadászatra invitál minden vállalkozó kedvű kalandort. A 82 éves galériavezető, műkincsgyűjtő valódi kincsvadász és szeretné, ha másnak is megadatna a kincskeresés páratlan élménye. Az öregúr egy értékes kincsekkel teli ládát rejtett el az új-mexikói Santa Fe hegyei között, azonban a kincses láda megtalálásához meg kell fejteni az általa írt 24 soros versben kódolt útmutatót.

Forrest Fenn ládikóját egymillió dollár értékben töltötte meg kincsekkel, többek között aranyrögökkel, ősi szobrocskákkal, XVII. századi spanyol ékszerekkel és további műkincsekkel. A dobozban van Fenn önéletrajzának egyik kézirata, amelyet egy régi olajoskannába helyezett el. Miután gondosan megtöltötte a ládát értékkel, elfurikázott vele a Santa Fétól északra lévő hegyekben, azonban fél év alatt még senki sem fejtette meg a kincsesláda pontos elhelyezkedését.

A 82 éves férfi azután kezdett egyedi terve megvalósításába, hogy kiderült: veserákja van, és legfeljebb három évig élhet. Forest Fenn az 1970-es években került a figyelem középpontjába, miután dollármilliókat érő és évezredes kincseket halmozott fel. Magán galériáját hollywoodi filmsztárokon át az Egyesült Államok elnökeitől kezdve az amerikai elit apraja-nagyja látogatta, otthonát pedig műkincsekkel halmozta el. Fenn híres provokatívságáról is, szégyentelenül fityiszt mutat a jognak, ami a Szövetségi Nyomozóiroda érdeklődését is felkeltette: 2009-ben az FBI házkutatást tartott nála a kincsek származását illetően kirobbant sírrablási botrány miatt.

Mészáros Márton

Forrest Fenn amerikai kincsvadász, műkincsgyűjtő

Forrest Fenn amerikai kincsvadász, műkincsgyűjtő

 

 

Egy hozzászólás to “Vadászatot hirdetett az öreg kincsvadász”

  1. molnár lajos Says:

    szerintem a láda létezik és kincs is van bene de csak szerintem versek és idézetek hisz az igazi kincs benunk lakozik ja apropo elkuldené a verset valaki magyarul köszi helo

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: