Felháborító módon kapott ki Erdei Zsolt

Erdei Zsolt magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó az orosz Gyenisz Gracsovval mérkőzött meg Monte Carlóban 2013. március 30-án. A világbajnok magyar bokszoló 2011 júniusa óta most először versengett a ringben, de nem arathatott sikert, mert  a pontozóbírók döntése szerint orosz ellenfele volt a jobb. Az eredmény megdöbbentette magát az érintettet, Madárt is, aki „egyszerűen felfoghatatlannak” véli a döntést.

A magyar öklöző mellett állt ki a boksz-gála díszvendége, II. Albert monacói herceg is, aki hitvese, Charlene hercegnő társaságában ült a nézők között. Erdei az eredményhirdetés előtt oda adta kesztyűjét Monaco uralkodó hercegének, aki a végeredmény kihirdetésekor előbb alig láthatóan kifütyülte az eredményt, majd fejét csóválva elégedetlenkedett. A SPORT 1 magyar sportcsatorna közvetítői is döbbenten kommentálták az eredményt, de több nemzetközi szakíró és sportszakértő sem tudta mire vélni Erdei lepontozását.

Bizonyos vélemények szerint senkinek sem érdeke, hogy a harminckilenc éves Erdei relatív ilyen öregen sikereket érjen el, ezért díjazták nála nyolc évvel fiatalabb ellenfelét. A korábban veretlennek bizonyuló magyar ökölvívó ezzel a vereséggel búcsút inthetett a „Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes” elnevezésű minitorna egymillió dolláros díjáról, amelyet kisfia jövőjének biztosítására szánt volna abban az esetben, ha megnyeri a versenysorozatot. Erdei Zsoltnak zsinórban harminchárom győztes meccs után ez volt az első veresége.

Mészáros Márton

II. Albert monacói herceg kezet fog Erdei Zsolt világbajnok magyar ökölvívóval a Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes” elnevezésű minitornán Monte-Carlóban 2013. március 29-én

II. Albert monacói herceg kezet fog Erdei Zsolt világbajnok magyar ökölvívóval a Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes” elnevezésű minitornán Monte-Carlóban 2013. március 30-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: