Csökken Magyarország lakossága

Több mint 260 ezerrel csökkent Magyarország lakossága tíz év alatt – derült ki a 2011. évi népszámlálás adataiból, amelynek eredményét a Központi Statisztikai Hivatal 2013. március 28-án kezdte közzétenni.  A statisztika továbbá kimutatja, hogy 2001 és 2011 között 250 ezerrel kevesebb gyermek született a magyar családokban, és a 60 évesek és az idősebb korosztályok száma pedig csaknem 250 ezer fővel nőtt.

Magyarország történelmében most először fordult elő, hogy több a diplomás nők száma, mint a diplomával rendelkező férfiaké. A történelmi egyházak hívőinek száma is jelentősen csökkent: a válaszadók 53,5 százaléka tartja magát katolikusak, 16 százalékuk reformátusnak, 3 százalékuk pedig evangélikusnak. A katolikusok létszáma 10 év alatt 1,6 millióval csökkent, most 3,9 millió ember vallja magát katolikusnak, tíz évvel ezelőtt viszont ez a szám még 5,5 millió volt.

A legnépesebb hazai nemzetiség a cigány, 309 ezer ember vallotta magát roma nemzetiségűnek, a 2001-es népszámláláskor ez a szám majdnem a fele, 190 ezer volt.

Mészáros Márton

Magyar kislány

Magyar kislány

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: