Világsztárok a Women in the World-gálán

2013. április 4-én a New York-i Lincoln Központban tartották meg a negyedik alkalommal megrendezett Women in the World csúcstalálkozót. Az eseményen többek között részt vett Tina Brown, a Newsweek Daily Beast Co. alapító-főszerkesztője, Meryl Streep háromszoros Oscar-díjas amerikai színésznő, Oprah Winfrey televíziós műsorvezető, Lauren Bush, az előző amerikai elnök unokahúga és Angelina Jolie Oscar-díjas amerikai színésznő, valamint számos politikus, divattervező és közéleti személyiség.

Az esemény nyitóbeszédét Jolie tartotta, aki a helyszínre mosolyogva, egy Yves Saint-Laurent-ruhát viselve érkezett. A 37 éves színésznő 50 ezer dollárt ajánlott fel, hogy az Education Partnership for Children in Conflict nevű alapítványán keresztül egy iskolát építtessen fel egy 15 éves pakisztáni aktivista lány, Malala Juszafzai nevében. Malalát álnéven írt naplója tette ismertté, amelyet azután kezdett el írni, hogy lakhelyén, a Szvat-völgyben a területet saját felügyeletük alá vonó tálibok megtiltották a lányoknak, hogy iskolába járjanak. A kislány rendszeresen szólalt fel a nők egyenjogúságáért és küzdött a lánygyermekek oktatásáért, ezért 2012 októberében fegyveres tálibok fejen és nyakon lőtték, de túlélte a merényletet.

A jószolgálati nagykövetként is aktív szerepet vállaló színésznő saját ékszerkollekciójából származó bevételből finanszírozza a kizárólag lánygyermekeket fogadó általános iskolát, amelyet az afganisztáni fővárosban, Kabulban hoz létre.

Mészáros Márton

Angelina Jolie Oscar-díjas amerikai színésznő a 4. Women in the World gálán New Yorkban 2013. április 4-én

Angelina Jolie Oscar-díjas amerikai színésznő a 4. Women in the World gálán New Yorkban 2013. április 4-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: