Öngyilkos lett a négy fiú által megerőszakolt lány

2013. április 13-án iskolájában virrasztást tartanak Rehtaeh Parsons kanadai diáklányért, aki mindössze 17 évesen hunyt el április 7-én, miután három nappal korábban, otthonuk fürdőszobájában önkezével próbált véget vetni életének. A kanadai Új-Skóciában élő lány édesanyja szerint azért lett öngyilkos, mert nem bírta feldolgozni, hogy két évvel korábban négy férfi megerőszakolta, és az emiatti csúfolódások miatt vált depresszióssá.

Rehtaeh Parsons tragédiája akkor kezdődött, amikor 2011-ben – tizenöt évesen – elment egy partiba, ahol olyan sok vodkát fogyasztott, hogy szinte alig emlékezett az utána történtekre. Emlékeiben kutatva csak foszlányokra lelt: arra, hogy kihányt egy ablakon, majd négy fiú megerőszakolta. Közülük az egyik azt üvöltözte a többieknek, hogy készítsenek képet róla az aktus közben. A fotók elkészültek és az egész iskola látta őket, miután azokat szétküldték a fiatalok.

Az elhunyt édesanyja szerint lányát éveken át kegyetlenül kigúnyolták és megalázták társai a képek nyilvánosságra kerülése után, ezt nem bírta feldolgozni Rehtaeh. A lány rendszeresen kapott gyalázkodó sms-eket, üzeneteket, több fiú írt neki azzal a kéréssel, hogy feküdjön le velük, mivel már látták a képeket, amelyeken a barátaik közösülnek vele. A Halifaxban élő család még feljelentést is tett a helyi rendőrségen, de egy év nyomozás után bizonyíték hiányában ejtették az ügyet.

Leah Parsons, a lány édesanyja a Facebook közösségi oldalon létrehozta a „Nyugodj békében Rehtaeh Parsons” nevű emlékoldalt, amelyen az alábbi üzenetet publikálta: „Ő tette teljessé az életem. Amikor Rehtaeh megszületett, mindent neki szenteltem, és bármit megadtam volna neki. Mások viszont mindent elvettek tőle.”

Mészáros Márton

Rehtaeh Parsons kanadai diáklány (1996-2013)

Rehtaeh Parsons kanadai diáklány (1996-2013)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: