Liv Ullmann forgatja a Miss Julie-t

2013. április 10-én volt a Miss Julie című amerikai film első forgatási napja Észak-Írországban. A magyarul Júlia kisasszony néven ismert történet August Strindberg svéd író (1849-1912) tollából származik.

A friss feldolgozás már nem az első alkalom, hogy filmre viszik a négysikerű dráma történetét. A mostani filmváltozat rendezője Liv Ullmann kétszeres Oscar-díjra jelölt svéd színésznő, akinek ez a hatodik rendezése. Az 1951-ben készült Júlia kisasszony megkapta a Cannesi Filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát, a legutóbbi, 1999-es verzió pedig több nemzetközi díjért volt esélyes.

A világ legjelentősebb színházaiban nagy sikerrel futó előadás címszerepét Ullmann nagyjátékfilmjében Jessica Chastain amerikai színésznő alakítja, akit az elmúlt két évben Hollywood legkeresettebb színésznőjévé vált. A szerelmi háromszög segítségével a társadalmi rétegek közötti súlyos feszültségeket bemutató alkotás további szerepeiben Colin Farrel ír színész és Samantha Morton brit színésznő lesz látható. A filmről egyelőre még nem tudni sok információt, még annyi sem biztos, hogy Ullmann eredeti, 19. századi szövegkörnyezetben valósítja meg a művet, vagy modern, aktualizált feldolgozást készít. Annyi azonban bizonyos, hogy a 74 éves színésznő, aki a filmrendező-legenda, Ingmar Bergman (1918-2007) múzsája volt, saját maga írta a forgatókönyvet Strindberg műve alapján.

Mészáros Márton

Jessica Chastain amerikai színésznő lakókocsija a Júlia kisasszony (Miss Julie) című film forgatásán Belfastban 2013. április 10-én

Jessica Chastain amerikai színésznő lakókocsija a Júlia kisasszony (Miss Julie) című film forgatásán Belfastban 2013. április 10-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: