Eastwood 105 éves koráig filmezne

Clint Eastwood Oscar-díjas amerikai színész-rendező a Tribeca Filmfesztiválon vett részt New Yorkban 2013. április 27-én. A 82 éves ikon a filmes seregszemlén Darren Aronofsky amerikai rendezővel beszélt a színpadon egy publikus előadás keretében. Itt többek között arról mesélt, hogy szívesen hagyja kibontakozni a színészeit és nyitott az új ötletekre, az övétől eltérő nézetekre is.

Amikor megkérdezték Eastwoodtól, hogy milyen sokáig szeretne filmezni, a rendező kifejezte csodálatát Manoel de Oliveira portugál rendező iránt. Az 1908-as születésű Oliveira decemberben tölti be 115. születésnapját és 1927 óta filmezik, kezdetben szerepelt a filmekben, azonban most már forgatókönyveket ír és rendez. Legutóbbi filmjének főszerepét többek között Jeanne Moreau és Claudia Cardinale játszotta és jelenleg forgatja következő filmjét. „Na, ez mindenki álma. Jó lenne 105 évesnek lenni és még mindig filmeket készíteni” – jegyzete meg kuncogva, majd hozzáfűzte, hogy a remény a végző optimizmus.

Az április 28-án véget ért Tribeca Filmfesztiválon mutatták be a Clint Eastwoodról szóló legújabb dokumentumfilmet, amelyet a veterán filmsztár barátja, Richard Schickel, a Time magazin filmkritikus, történésze hozott létre. A férfi korábban megírta Eastwood karrierjének történetét és több korábbi róla szóló dokumentumfilmben is közreműködött.

Clint Eastwoodot álló taps fogadta a meghirdetett beszélgetésen is, a filmfesztivál után, amikor New York-i hoteljét hagyta el, mintegy negyven-ötven rajongó várakozott rá a szálloda előtt.

Mészáros Márton

Clint Eastwood Oscar-díjas amerikai színész-rendező a Tribeca Filmfesztiválon New Yorkban 2013. április 27-én

Clint Eastwood Oscar-díjas amerikai színész-rendező a Tribeca Filmfesztiválon New Yorkban 2013. április 27-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: