Hámori Gabriellát megint külföldön díjazták

Újabb elismerést gyűjtött be Gáti Éva megformálásáért Hámori Gabriella magyar színésznő, akit legutóbb a belgiumi Liege filmfesztiválján tüntettek ki a legjobb színésznő díjával A vizsga című filmben nyújtott alakításáért 2013. április 28-án. A Magyar Filmunió megerősítette, hogy a színésznő személyesen vette át a belga város Policier nevet viselő, bűnügyi alkotásokat bemutató filmfesztiváljának díját Michel Galabru francia színésztől, a nemzetközi zsűri elnökétől.

A hazánkban „rendőrfilmfesztiválként” is emlegetett filmes seregszemlét hetedik éve rendezik meg Liége-ben. Hámori Gabit az 1957-ben játszódó kémtörténetben nyújtott alakításáért előbb a New York-i Gotham Screen Nemzetközi Filmfesztiválon, majd a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon kapta meg a legjobb színésznő díját, az Arany Medál-díjat is megkapta a közönség szavazatai alapján az év hazai színésznő kategóriájában. Maga a film közel húsz ország nemzetközi filmfesztiválján vett részt, és többek között Ausztráliában, Új-Zélandon és Spanyolországban is megvették a forgalmazási jogait.

Hámori legközelebb a Social error – Last man in Budapest című innovatív színdarabban látható Budapesten, Bodó Viktor rendezését a Nemzeti Színház fogadta be, ahol májusban és júniusban is két-két alkalommal játsszák. Az előadás, amely George Orwell híres utópiájának, az 1984-nek különböző elemeit használja fel a németországi Grazban színpadán mutatkozott be, de a művészek Grazban, Lipcsében, a romániai Kolozsvárott és az olaszországi Parmában is játsszák a darabot.

Mészáros Márton

Hámori Gabriella magyar színésznő a belgiumi Liége Policier filmfesztivál legjobb színésznőnek járó elismerésével egy hotelszobában 2013. április 28-án (Fotó: Facebook/A vizsga)

Hámori Gabriella magyar színésznő a belgiumi Liége Policier filmfesztivál legjobb színésznőnek járó elismerésével egy hotelszobában 2013. április 28-án (Fotó: Facebook/A vizsga)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: