Elfogadták a melegházasságot Brazíliában is

A Nemzeti Igazságügyi Tanács döntésének értelmében minden homoszexuális pár házasságra léphet Brazíliában – tudatták 2013. május 14-én. Az ítélet azután született meg, hogy a 2004-ben létrehozott Igazságügyi Tanács hosszú tanácskozás után elbírálta a melegházasság ügyét és kijelentette, hogy a közjegyzők nem tagadhatják meg az egynemű regisztrált élettársaktól, hogy összeházasodhassanak.

A döntés még nem számít hivatalosnak, mivel a brazil kongresszus még nem fogadta el törvényesen a melegházasság legalizálását. A kongresszus tagjai között több vallásos csoport is ellenzi az azonos neműek házasságát Brazíliában, a döntést emiatt megfellebbezhetik a legfelsőbb bíróságon. Azonban a legfelsőbb bíróság elnöke úgy nyilatkozott a médiának a döntés után, hogy nem kell a közjegyzőknek megvárniuk az ő döntésüket, mivel a Nemzeti Igazságügyi Tanács ítélete kötelező érvényű és azonnal hatályba lépő.

Az elmúlt években Brazília 27 országából 14 államban már engedélyezték a melegházasságot. A világon tizenkét ország van, ahol hivatalosan összeköthetik életüket a melegek.

Mészáros Márton

Homoszexuális pár

Homoszexuális pár

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: