Kiállnak a menesztett Szebeni mellett

Négy embert menesztettek az MTVA munkatársai közül, miután Szebeni István a hétfő éjjeli Híradóban káromkodott. A baki felvételről ment, nem élőben, ennek ellenére Szebeninek is távoznia kell.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hivatalos közleményében írta meg 2013. május 15-én, hogy megszüntette Szebeni István munkaviszonyát, valamint az adás szerkesztőjének és két külső munkatársnak a munkaviszonyát. A közlemény kitér arra is, hogy menesztésük az MTVA gyorsított vizsgálatának eredménye, mivel nem csak a műsorvezető, hanem a három szakember is hibás, amiért a Híradóba bekerült az a tíz másodperces káromkodás, ami elfogadhatatlan a királyi televíziótól.

A harminchat éves Szebeni István május 13-án az éjszakai híradóban a Szita Bence gyilkosság tárgyalásáról szóló anyag közben bakizott, mivel azt mondta, hogy a „per holnap folyatódik”, de a műsor adásba kerülésekor már a holnap ma volt. Ezt követően a műsorvezető káromkodva így szólt: “A tegnap bazdmeg, ma. Úgy utálom ezt, hogy tíz perccel átcsúszik ez a kibaszott Híradó, és itt ezzel kell szórakozni!”

Az elhangzott, oda nem illő szavakért az MTVA bocsánatot kért a Híradó nézőitől. A botrány kirobbanása után Szebeni három ex-barátnője úgy nyilatkozott, hogy egykori párjuk mérhetetlenül ideges típus, aki rendszeres lelki terror alatt tartotta őket. A rossznyelvek szerint a férfi előző munkahelyén, a TV2 stúdiójában is voltak balhék viselkedése miatt. Azonban akadnak, akik kiálltak mellette: Jaksity Kata műsorvezető szerint a hiba nem egy ember felelőssége, Hajdú Péter pedig azt írta, hogy a „technikust kellett volna kirúgni, aki bekeverte a hangját a bejátszás alá.”

Mészáros Márton

Szebeni István televíziós műsorvezető

Szebeni István televíziós műsorvezető

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: