Kim Novak és a plasztika

Kim Novak amerikai színésznő az idei évi filmes mustra díszvendégeként vett részt a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2013. május 25-én. A színésznő részt vett  Alfred Hitchcock híres filmje, a Szédülés (Vertigo) aprólékosan felújított verziójának vetítésén is.

A februárban nyolcvanadik születésnapját ünneplő Kim Novaknak ez a Hitchcock film hozta meg a hírnevet 1958-ban, a Golden Globe-díjas világsztár az öngyilkossági hajlamokkal küzdő asszony szerepével beírta magát a filmtörténelembe. A Szédülés sikere után alig tíz filmben szerepelt, utolsó munkája 1991-ben volt. Az elmúlt években azzal került a figyelem középpontjába, hogy elítélte a The Artist – A némafilmes című Oscar-díjat nyert francia film zenéjét, amelyet Ludovic Bource a Szédülés zenei motívumainak felhasználásával alkotott meg.

Novak, aki a következő napon díjat ad át a fesztivál záróünnepségén, számos beszélgetésen és fotózáson vett részt a filmfesztiválon. A divatos színésznő az elmúlt tizenöt évben több alkalommal fordult plasztikai sebészhez, hogy megőrizze egykori legendás szépségét, de a külföldi médiumok értékelése szerint az eredmény koránt sem lett tökéletes. A szépészeti beavatkozások leginkább Kim Novak ajkain és szemein látszódnak, valamint arca teltebbé vált.

Mészáros Márton

Kim Novak amerikai színésznő a  66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2013. május 25-én

Kim Novak amerikai színésznő a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2013. május 25-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: