Kanye West mégis engedélyt kért az Omega-dal felhasználására

Kanye West Grammy-díjas amerikai rapper kisebb botrányt generált, amikor New Slaves című új dalában felhasználta az Omega magyar rockzenekar Gyöngyhajú lány című dalát.

Az 1969-ben született Omega-dal szövegét Adamis Anna írta, Presser Gábor szerezte a zenéjét, és Kóbor János énekelte. A dalnak csak az alapjai szólnak az amerikai rapper dalában, amely a Yeezus című sorrendben hatodik albumán fog megjelenni. Miután többen jogi lépéseket emlegettek az illetéktelen használat miatt, az Omega sajtóosztálya bejelentette, hogy Kanye West “menet közben”, a dal elkészülte után engedélyt kért Presser Gábortól, hogy használhassa a zene részletét. (Érdekesség, West első, Kim Kardashian amerikai közéleti személyiséggel közös gyermeke június 15-én született meg.)

Presser Gábor másik szerzeményének, A siker című dalnak a részletét egy népszerű rapperduó Prodigy & Alchemist használta fel a most megjelenő Albert Einstein című albumán a Breeze című dalban. A zenei betét mellett hallható Somló Tamás (Locomotive GT) énekének részlete is. 

2010-ben Christina Aquilera amerikai énekesnő Kovács Kati Add már, Uram az esőt! című klasszikus dalát használta fel a Wohoo című dalához, amelyet Nicki Minaj amerikai rapperrel közösen énekelt fel.

Mészáros Márton

Kanye West Grammy-díjas amerikai rapper

Kanye West Grammy-díjas amerikai rapper

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: