Reformígéretek ellenére is tüntetnek Brazíliában

Továbbra is tart a tüntetéssorozat hullám Brazíliában. A latin-amerikai országban azután folytatódott a demonstráció 2013. június 23-án, hogy két nappal korábban Dilma Rousseff köztársasági elnök beszédet intézett népéhez, amelyben reformokat ígért.

A szombati megmozdulások közül a legnagyobb az ország délkeleti részében fekvő Belo Horizonte városban volt, ahol a hatóságok becslése szerint mintegy 50 ezres tüntető gyűlt össze a központi parkban, hogy a társadalmi igazságtalanságok, a rossz közbiztonság, a törvényhozás különböző korlátozásai, és a 2014-es labdarúgó világbajnokság túlzottan magas költségei ellen demonstráljon. A tüntetők többek között a magyar megélhetési viszonyok, a rendőri brutalitás, a kormány botrányai és jogi viták miatt is demonstrálnak, és szeretnék elérni, hogy a kormány növelje a kulcsfontosságú szolgáltatások – köztük a közoktatás, egészségügy, közlekedési infrastruktúra – magasabb támogatását.

A törökországi megmozdulások után a brazíliai demonstrációkon összesen 2 millió ember vett részt, a tüntetők a legtöbben Rio De Janeiróban voltak néhány napja, amikor egyszerre 300 ezer ember vonult utcára. Brazíliában a tüntetések során két ember életét vesztette.

Mészáros Márton

Tüntetés Brazíliában 2013. június 21-én

Tüntetés Brazíliában 2013. június 21-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: