2,6 milliárdért kelt el Gábor Zsazsa háza

Gábor Zsazsa hollywoodi magyar színésznő Bel Air-i luxusházát 11 millió dollárért (hozzávetőlegesen 2,6 milliárd forint) adták el, miután a bíróság lehetővé tette azt a megállapodást, miszerint a haldokló színésznő további három évig otthonában maradhat. Az idős színésznő házát így adták el május végén – erősítette meg a hírt férje, Frederich von Anhalt herceg 2013. június 30-án.

Az egyhektáros hegyfokon elterülő hatezer négyzetméteres ingatlan 1955-ben épült, és a budapesti születésű egykori szépségkirálynő, későbbi bulvársztár az 1970-es években vásárolta meg. Először 2011 júniusában került piacra, akkor 15 millió dollárért kínálták eladásra. Az eladási összeg fokozatosan csökkent, de végül az összeg, amiért elkelt elegendő arra, hogy Anhalt kifizethesse felhalmozódott adósságait, és biztosítsa Gábor orvosi kezelését.

A huszonnyolc szobás (hat hálószoba, hét fürdőszoba) villában Howard Hughes filmmogul, majd Elvis Presley lakott. A színésznő 1973-ban 600 ezer dollárért vette. A la Régence-stílusú (1715–1723 közötti francia régens-kormányzati időszak neve) palotában vették fel Ben Affleck Oscar-díjas filmjének, az Argo-akciónak (Argo) néhány jelenetét, valamint a Michel Douglas és Matt Damon címszereplésével forgatott Behind the Candelabra című Liberace-életrajzi film képsorait.

Mészáros Márton

Gábor Zsazsa hollywoodi magyar színésznő Bel Air-i háza légifotón

Gábor Zsazsa hollywoodi magyar színésznő Bel Air-i háza légifotón

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: