Döbbenetes eddig még nem látott képek a Führerről

Adolf Hitler kétségkívül a világ leggyűlöltebb személyisége, azonban elvitathatatlan, hogy politikai pályáját csodaszámba menően felvirágoztatta. A Führer zárkózott, beteges világát kevesen ismerték, így sokak nem is tudnak arról a mélyebb rétegről, ami mindvégig a háttérben lapult évtizedeken át. Ugyanis a náci párt legfőbb elöljárói, élükön Hitlerrel, okkultisták voltak, akik hittek a fizikai valóságon túli valóságban, a germán legendáriumban, és az elfeledett, mágikus rítusok erejében.

Adolf Hitler náci vezér Heinrich Hoffmann felvételein 1925-ben

Adolf Hitler náci vezér Heinrich Hoffmann felvételein 1925-ben

Miután felismerték, hogy Hitler alapvetően komikus figurájából ki lehet hozni valami merőben mást, például a német nép új „Messiását”, gőzerővel kezdtek el dolgozni azon, hogy Hitler szabályosan „hipnotizálhassa” közönségét. A későbbi diktátor ezért kezdetben rendszeresen hallgatta saját beszédeit hanglemezről, miközben monológjának hatásvadász mozdulatait gyakorolta. Beszédeit milliók hallgatták, és egy egész nép követte utasításait, amelynek eredménye végül több, mint 60 millió halott lett. Egy beszédre való felkészülés alkalmával 1925-ben a náci vezér saját házi fotósát, Heinrich Hoffmannt (1885-1957) kérte meg, hogy készítsen képeket róla gyakorlás közben.

Hitler később utasította fotográfusát, hogy semmisítse meg a felvételeket, de a fotós nem tett eleget a parancsnak. A férfi 1955-ben, öt esztendővel azután, hogy szabadult a börtönből, ahova háborús bűnök miatt kellett bevonulnia, Hitler a barátom volt (Hitler was my friend) címmel könyvet írt, és publikálta az összes képet, amelynek létezéséről mit sem tudott a világ. Az akkor már tíz éve halott Hitler képei nem keltettek nagyobb visszhangot a háború utáni Európában, azonban, amikor 2012-ben angolra fordították a kiadványt, a figyelem középpontjába kerültek a képek. A felvételeken látszik a parázsló szuggesztivitás, és az erős gesztusok, amint a diktátor gyakorol.

Mészáros Márton 

Adolf Hitler náci vezér Heinrich Hoffmann felvételein 1925-ben

Adolf Hitler náci vezér Heinrich Hoffmann felvételein 1925-ben

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: