Reklámok

Visszaveszik Hujber Ferenc diplomáját

Egy témában jártas jogi személy szerint borítékolható, hogy az okirat hamisítással bűncselekményt elkövető Hujber Ferenc színművész diplomáját visszaveszi a Színház-és Filmművészeti Egyetem. A művész egy napilapnak elmondta, hogy alig várja, hogy visszavegyék a diplomáját, mondván úgy sem nyújtott számára semmi újat az egyetem, és soha nem a diplomája miatt szerepeltették.

A 38 éves színész Szily Nórának adott interjújában vallotta be, hogy hamis az érettségi bizonyítványa, szakdolgozata pedig plágium.  “Vennem kellett egy bizonyítványt, hogy felvételizhessek a Színművészeti Főiskolára. Ilyen tekintetben a diplomám érvénytelen” – mondta a filmsztár, aki elmesélte, hogy egy kocsi hátsó ülésén vette nyolcezer forintért az érettségijét. „Szerepálmom, Lady Macbeth” cím diplomamunkáját pedig egy húsz évvel korábbi dolgozatról másolta.

Büntetőjogilag elévült az ügy, de a diploma visszavétele jogszerű lehet. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) 2013. július 9-én tudatta az MTI-vel, hogy vizsgálatot indított Hujber diplomaügyében, hogy utána járhasson a dolognak. Közismert, hogy 2012-ben Schmitt Pál köztársasági elnököt a Semmelweis Egyetem szenátusa elvette a doktori címét, miután kiderült, hogy disszertációjának jelentős része plágium. 

Mészáros Márton

Hujber Ferenc színművész

Hujber Ferenc színművész

Reklámok

Egy hozzászólás to “Visszaveszik Hujber Ferenc diplomáját”

  1. kelemenmarc Says:

    A diploma elvétele után azonnali hatállyal meneszteném színpadi szerepeiből, s eltiltanám a színházi tevékenységtől örökre.
    Aki ennyire büszke arra, hogy lopott és példát akar statuálni, azzal statuáljon példát Magyarország is. Pár év börtön, s a megromlott karrier látképe talán elősegítené, hogy a fiatalok másképpen gondolkozzanak a kérdésről.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: