Jogerősen négy évre ítélték Berlusconit

Jogerősen is négy év börtönbüntetésre ítélték Silvio Berlusconi volt kormányfőt adócsalásért 2013. augusztus 1-jén, azonban az olasz harmadfokú bíróság elvetette azt a korábban hozott javaslatot miszerint a politikust eltiltsák a közhivatal viselésétől. A 76 éves miniszterelnöknek idős korára való tekintettel nem kell börtönbe vonulnia, házi őrizetet kap, vagy közmunkát.

Az olasz semmítőszék az úgynevezett Mediaset-perben ítélte el Berlusconit. A harmadfokú bíróság megerősítette a Silvio Berlusconi volt kormányfőre adócsalás miatt másodfokon kiszabott négy év börtönt. Azonban a korábbi háromszoros kormányfőre kirótt négy év börtönből hármat automatikusan elengednek egy korábbi amnesztiatörvény értelmében, és mivel Berlusconi hetven évnél idősebb, és büntetetlen előéletű, nem kell börtönbe vonulnia: vagy több száz óra közmunkát kell elvégeznie, vagy házi őrizet alá helyezik.

A semmítőszék épülete előtt jelentős tömeg gyűlt össze, ők Berlusconi ellenzői. A csoport pezsgőt bontva ünnepelte a döntést. Az ex-kormányfő római rezidenciája, a Grazioli-palota előtt mintegy két-három száz ember gyűlt össze az ítélethirdetést követően, utcára vonulásukkal szeretnék kifejezni támogatásukat Berlusconinak, aki a palotában lányával, Mariával nézte televíziós a döntéshozatalt. A kormányfő a saját tulajdonában lévő televíziós csatornán sugárzott videóüzenetben beszélt arról, hogy habár szabadságától megfosztják, továbbra is a politika színterén kíván maradni.

Mészáros Márton

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


<span>%d</span> blogger ezt szereti: