Julie Christie éhségsztrájkolt Guantanamóért

Julie Christie Oscar-díjas brit színésznő befejezte egyhetes éhségsztrájkját, amelyet a guantanamói foglyokkal való szolidaritásból vállalt – minderről maga a sztár írt a The Guardian 2013. augusztus 2-án megjelent lapszámában.

„Velem ellentétben a guantanamói foglyoknak nincs meg az a luxusa, hogy tudják, mikor ér véget az ő éhségsztrájkjuk” – írja a 72 éves Christie, akinek a férje, Duncan Campbell újságíró, a The Guardian vezető tudósítója volt huszonhárom éven keresztül. A Doktor Zsivágó és az Egyre távolabb sztárja azért csatlakozott az akcióhoz, hogy a foglyokkal szembeni elfogadhatatlanul durva bánásmód ellen tiltakozzon, akárcsak a börtön 166 fogvatartottja közül 70-en.

A meg nem erősített hírek szerint, azután is, hogy Julie Christie befejezte egyhetes éhségsztrájkját, továbbra is tart az éhségsztrájk Guantánamóban, ahol több fogoly élete is veszélybe került a legyengülés miatt. Július végén négy év után először tartottak szenátusi bizottsági meghallgatást a guantanamói fogolytábor bezárásáról, de megegyezés továbbra sem született.

Mészáros Márton

Julie Christie Oscar-díjas brit színésznő

Julie Christie Oscar-díjas brit színésznő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: