A beszámíthatatlan S. Ábel előzetesbe kerülhet

2013. augusztus 15-én éjjel a Móricz Zsigmond körtéren lövöldöző S. Ábel előzetes letartóztatásba kerülhet, miután az ügyészség kezdeményezte a bíróságon az előzetes letartóztatását – közölte az ügyészség 2013. augusztus 17-én.

S. Ábel ügyvédje, Futó Barnabás azt nyilatkozta az MTI kérdésére, hogy a bíróság vasárnap dönti el, hogy elrendelik-e az előzetes letartóztatást. Az ügyvéd elmondta, hogy a fiatalember másik bírósági ügyében az elsőfokú bíróság kimondta, hogy a fiatalember beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott.

Mint ismeretes, a huszonhat éves S. Ábel engedély nélkül szerzett lőfegyvert és lőszert, amelyekkel nagymamája halála után feldúlt lelki állapotban a Móricz Zsigmond körtéren három lövést adott le, majd a McDonald’sban minden indok nélkül a plafonba lőtt, aztán hátrahagyva személyes iratait, menekülni kezdett. A rendőrség néhány órával később a közeli kórház bejáratánál fogta el.

S. Ábelt májusban nem jogerősen két év hat hónap szabadságvesztésre ítélték azért, mert huszonkét ember megölésére készült az ELTE-n, de felháborító módon szabadlábon maradt. A férfi korábban egy budai lövészklubba járt. S. Ábelnél bordeline-szindrómát, vagyis határeseti személyiségzavart állapítottak meg korábban.

Mészáros Márton

S. Ábel a korábbi büntetőtárgyalásán

S. Ábel a korábbi büntetőtárgyalásán

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: