Oscar-díjas alkotó rendezi a Kincsem-filmet

2013. szeptember 18-én tartották a Kincsem című film sajtótájékoztatóját a Kincsem Lovasparkban, ahol az alkotók és a főszereplők is megjelentek. Az eseményen a film forgatókönyvét jegyző Bereményi Géza, a dramaturgként közreműködő Szőcs Géza költő, a miniszterelnök kulturális főtanácsadója, valamint két szereplő volt jelen.

Losonci Gábor, az alkotás producere elmondta, hogy a legyőzhetetlennek tartott csodalóról szóló film angol, orosz, német, amerikai és osztrák koprodukcióban készül. Hat főszereplője lesz, ebből két szerepet Oscar-díjas amerikai színészeknek szánnak, de nevüket nem árulták el. A sajtóeseményen viszont részt vett két szereplő: Elena Drapeko orosz színész, a duma kulturális bizottságának első elnökhelyettese, aki Kincsem trénerének feleségét alakítja a filmben, valamint Weisz Fanni hallássérült fotómodell, jószolgálati nagykövet. A filmben Oszter Sándor Kossuth-díjas színművész is szerepet kapott.

Az alkotók a film megrendezésére egy Oscar-díjas külföldi rendezőt szerződtettek, azonban kilétét még mindig a legnagyobb titokban tartják. A Kincsem 30-60 millió dollárból (6,5-13 milliárd forintból) készül, a költségvetés felét az Oscar-díjas rendező és a két szintén Oscar-díjjal elismert amerikai színész gázsija teszi ki. Az alkotást jövőre kezdik el forgatni, és 2015 tavaszán szeretnék bemutatni.

Mészáros Márton

Kincsem, díjnyertes magyarországi versenyló, a legyőzhetetlen „csodakanca”

Kincsem, a díjnyertes magyarországi versenyló, a legyőzhetetlen „csodakanca”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: