Polgári esküvőn vette feleségül szerelmét a luxemburgi herceg

2013. szeptember 17-én egy polgári ceremónia keretében mondta ki a boldogító igent választottjának, Claire Lademachernek Félix luxemburgi herceg, Henri luxemburgi nagyherceg második legidősebb fia.

A nagyherceg fia 29 éves, felesége egy évvel fiatalabb. A menyasszony a németországi Baden-Württemberg tartomány Filderstadt városában született, édesapja telekommunikációs cég vezetője, és különböző kastélyokat birtokol Horvátországban és Franciaországban. A család később az Egyesült Államokba költözött, Claire itt tanult, és csak 1999-ben tértek haza Németországba. 2003-ban kezdte meg nemzetközi kommunikációs tanulmányait a Párizsi Amerikai Egyetemen. A most hercegnővé vált hölgy német anyanyelve mellett folyékonyan beszél amerikaiul, franciául és olaszul.

Félix herceg abban a svájci iskolában szeretett bele Lademacherbe, ahova mindketten jártak. 2012-től jelennek meg együtt közös eseményeken. A mostani hercegi esküvő a hagyomány szerint a leendő feleség lakóhelyén, Claire hercegnő esetében a németországi Königsteinben zajlott. Lademacher a szokásokat felrúgva fedetlen lábakkal, pontosabban lábait látni engedő ruhában vonult az anyakönyveztető elé. A menyegzőn Henrik nagyherceg és felesége is részt vett, de az ifjú férj nagyapja, a 92 éves János herceg, aki 2000-ben mondott le, meg nem nevezett okok miatt távol maradt.

Az egyházi ceremóniára szeptember 21-én fog sor kerülni Franciaországban. A frigy létrejöttétől az asszony hercegnői címet visel, hivatalos megszólítása pedig Ő királyi felsége.

Mészáros Márton

Felix luxemburgi herceg megcsókolja feleségét, Claire hercegnőt polgári esküvőjük után 2013. szeptember 17-én

Felix luxemburgi herceg megcsókolja feleségét, Claire hercegnőt polgári esküvőjük után Königsteinben 2013. szeptember 17-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: