Eredménytelen a Vígszínház igazgatói pályázata

2013. szeptember 26-án a Fővárosi Közgyűlés érvénytelenné nyilvánította a Vígszínház igazgatói posztjára kiírt pályázatot, amelyre Eszenyi Enikő jelenlegi igazgató és Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház direktora pályázott. A döntés így elnapolták.

Eszenyi Enikő ügyvezető igazgató megbízatása 2014 januárjában jár le. A fenntartó főváros által meghirdetett igazgatói posztra a színész-rendezőnőnek csak egy kihívója, a 70 éves Balázs Péter színművész akadt. Míg Eszenyi már hetekkel ezelőtt nyilvánosságra hozta pályázatát, addig Balázs Péter hivatalosan nem osztotta meg gondolatait, azokat a Népszabadság szivárogtatta ki. A szolnoki színház direktorának műsorterve konzervatívként jellemezhető, és a külföldiek helyett a magyar szerzőket preferálná, amennyiben őt tartanák alkalmasabbnak a fővárosi kőszínház vezetésére.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a jelenlévő újságíróknak azt mondta, várhatóan januárban születhet döntés a Vígszínház igazgatójának személyéről. Meg nem erősített források szerint a mostani eredményhirdetés azért maradt el, mert mindkét művész azonos számú szavazatot kapott a bizottságtól.

Mészáros Márton

Balázs Péter és Eszenyi Enikő

Balázs Péter és Eszenyi Enikő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: