Koós János színészként tér vissza a színpadra

“Színpadra? Én minden héten színpadon vagyok! – viccelődött Koós János, a népszerű táncdalénekes, amikor a Korrupció című színdarab kapcsán beszélgettünk 2013. szeptember 30-án. A 75 éves énekes utoljára Szinetár Miklós rendezésében A víz özvegy című előadásban szerepelt színpadon színészként, ami olyan sikeres volt, hogy még Japánt is bejárták vele annak idején.

A Krétakör Gulyás Márton rendezésében mutatja be a Korrupciót, amely elsősorban az 1989-es rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb magyar korrupciós eseteire reflektál egy fiktív család történetén átívelve. A színdarabot egy sajátos “gerillakampány” népszerűsíti, szeptember 20-tól a főváros több száz pontján helyezték el a szereplők arcával ellátott plakátokat különböző provokatív kérdésekkel. A Krétakör célja az volt, hogy ne színházi daraboknál megszokott hagyományos reklámkampányt hozzanak létre, hanem egy önállóan is értelmezhető street art-projektet. A legfigyelemfelkeltőbb plakátok azok, amelyeken Koós János grimaszol. 

“Sokan mondták, hogy mindenütt látták a belvárosban a képemet, de én magam még sehol nem találkoztam velük.” – mesélte Koós, aki csak annyit mondott a képek készítéséről, hogy nagyon élvezte a fotózást, és elégedett a nagyszerű fotókkal. Az énekes a szerepéről is mesélt:  “Egy idősebb karaktert játszom, aki nagyon jó üzletember volt, nagyon sokat tud mindenről. A koromból kifolyólag nem játszhatok tinédzsert. Énekelnem is kell, még egy Koós-szám is elhangzik benne egy kicsit viccesebben, mint ahogyan eredetileg szól. Az író-rendező kifejezetten engem keresett meg a szerepre, azt mondta, csak én tudom eljátszani – majd a premieren kiderül.”

A 75 éves Koós olyan ismert színművészekkel szerepel együtt a darabban, mint Börcsök Enikő, Kiss Diána Magdolna, Stork Natasa vagy Mészáros Piroska. Koós János az 1960-as évek óta számos film mellékszerepében feltűnt, utoljára Sas Tamás 2003-ban bemutatott Apám beájulna című filmében láthatta a közönség a vásznon. Korábban, 1992-ben a régi Erkel Színház Nyakfelmetsző (Sweeney Todd) című musicaljében játszotta a címszerepet, de a Mikroszkóp és a Vidám Színpad megszűnésével egyre kevesebbet hívták színházba.

A Korrupciót 2013. október 7-én mutatják be, de már minden jegy elkelt a premierre és az első négy előadásra. A Krétakör már most tudatta, hogy az előadást novemberben is játszani fogják, számos helyre hívták már a darabot.

Mészáros Márton

Koós János énekes a Korrupció című színdarab plakátján Budapesten (Forrás: Cink.hu)

Koós János énekes a Korrupció című színdarab plakátján Budapesten (Forrás: Cink.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: