155 ezren moziztak a Filmünnepen

Az először 2003-ban megrendezett Moziünnep utódjaként 2013. október 10-13. között rendezték meg a Cinema City Filmünnepet. A rendezvény során minden magyarországi Cinema City moziban féláron, 690 forintért ülhettek be a normál vetítésekre a filmbarátok, 3D-s filmekre és IMAX egész estés filmekre pedig 890 forintért.

A Filmünnep alaposan felpezsdítette a magyar mozik forgalmát, a hétvége tíz legnézettebb filmjét százötvenötezer ember tekintette meg. (2009-ben a moziünnepen kétszázhetvenöt ezer ember ment moziba.) A magyar mozijegy-eladási toplista élére újra a Családi üzelmek (We’re the Millers) című amerikai vígjáték ugrott, amely nyolcadik hétvégéjén is kiemelkedően sok nézőt, 23 031 embert vonzott. A Jennifer Aniston főszereplésével forgatott alkotás hétszáz néző híján eléri a 250 ezres nézőszámot, ami jelentős eredmény a magyar mozikban. A hazai box-office második helyén a Sandra Bullock és George Clooney nevével fémjelzett Gravitáció (Gravity) áll, amely csupán a Filmünnep alatt 21 ezer embert érdekelt. A premierfilmek közül Hugh Jackman új filmje, a Fogságban (Prisoners) teljesített a legjobban, harminckét moziban 18 697 néző tekintette meg, ezzel harmadik lett a toplistán.

Az összesítés negyedik helyén Robert DeNiro feketekomédiája, a Vérmesék (The Family), az ötödiken pedig Joseph Gordon-Levitt első rendezése, a saját, illetve Scharlett Johannson főszereplésével forgatott Don Jon áll. Premier előtt vetítették húsz moziban a Paranoia című thrillert is, amelyet 3113 néző tekintett meg. A cannes-i filmfesztivál fődíjas alkotása, az Adéle élete (La vie d’Adele) 1740 nézőt vonzott eddig.

Az amerikai mozikban továbbra is a Gravitáció áll az első helyen. Az űrdráma bevétele csupán 21%-kal csökkent az előző, nyitóhétvégéhez képest az Egyesült Államokban, ami nagyon ritka eredmény. A sikerfilm összbevétele már most 196 millió dollár. A tengerentúli box-office második helyét Tom Hanks legújabb filmje, a Phillips kapitány (Captain Phillips) foglalja el 26 millió dolláros nyitással.

Mészáros Márton

155 ezer ember mozizott a 2013-as Filmünnepen

155 ezer ember mozizott a 2013-as Filmünnepen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: