Negatív előszéllel érkezik Noé a mozikba

Darren Aronofsky amerikai rendező legújabb, Noah című filmje, amely a bibliai Noé történetét dolgozza fel, negatív véleményt kapott a tesztvetítéseken, ezzel okot adva az aggodalomra, írja a Hollywood Reporter 2013. október 17-én.

A filmes újság beszámolója szerint a Noé-filmet a kifejezetten csak keresztény, illetve a nagy részben zsidó közönség sem szerette, de a film a vegyes vallású közönségnek tartott tesztvetítésen sem szerepelt jól. A nézői reakciók szerint az váltotta ki a legtöbb ellentétet, hogy a cselekmény nem követi hűen a bibliai történetet, amelynek során Noét bízza meg az Úr azzal, hogy gyűjtse össze a Föld összes állatát és építsen bárkát, hogy ezzel vészelje át családjával és az állatokkal együtt az egész emberiséget elpusztító vízözönt.

A forgatókönyv egy korábbi változata alapján egy keresztény honlapon azt írták, hogy a film “környezetvédelmi sületlenség”, és egy interjúban maga Aronofsky is úgy fogalmazott, szerinte Noé volt a történelemben az „első környezetvédő.” A Natalie Portmannak Oscar-díjat hozó Fekete hattyú (Black Swan) című filmet is jegyző rendező egyébként először 2007-ben beszélt filmtervéről, amelyben Noét Russell Crowe Oscar-díjas ausztrál színész alakítja. Az alkotás költségvetése eddig 130 millió dollár, a jelenetek nagy részét különböző vizuális trükkökkel érik el, az alkotásban szereplő összes állatot számítógépes grafikával tervezték meg.

A készülő alkotásban Sir Anthony Hopkins Oscar-díjas brit színész Matuzsálemet alakítja, a Harry Potter-sztár Emma Watson brit színésznő pedig Noé adoptált lányát. A filmben többek között Marton Csokas magyar származású új-zélandi színész is szerepet kapott. A forgatást már befejezték, a Noah premierje 2014. március 28-án lesz az Egyesült Államokban.

Mészáros Márton

Russel Crowe ausztrál színész Noé szerepében Darren Arrenofsky Noah című filmjében

Russell Crowe ausztrál színész Noé szerepében Darren Aronofsky Noah című filmjében

Egy hozzászólás to “Negatív előszéllel érkezik Noé a mozikba”

  1. how to win an xbox one Says:

    Asking questions are actually good thing if you are
    not understanding anything entirely, excewpt this piece
    of writing gives fastidious understanding even.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: