Éjféli gyors Lisszabonból a magyar mozikba

Peter Bieri svájci író Éjféli gyors Lisszabonba című regényéből azonos címmel Bille August dán filmrendező forgatott mozifilmet, amelyet 2013. október 24-én mutatnak be a magyar mozik. Az alkotás Németországban már nagy siker volt, a könyv népszerűségéből kiindulva hazánkban is sokakat vonz majd moziba.

A számos olvasó számára élete meghatározó olvasmányaként számon tartó könyv 2004-ben jelent meg, és miután Európa legtöbb országában bestseller lett, Magyarországon 2011-ben jelent meg az Ulpius- Ház Kiadó gondozásában. A filozófiai vonalat is tartalmazó mű egy idősebb svájci professzorról szól, aki megmenti egy nő életét, majd otthagyja tanári pályáját és visszavonult életét, hogy egy izgalmas szellemi kalandba fogjon, amely a saját lelke legmélyére vezeti el. 

A filmadaptációban a főszerepet Jeremy Irons Oscar-díjas brit színész alakítja, a további szerepekben pedig olyan tehetséges fiatalabb színészek játszanak, min Mélanie Laurent, August Diehl, és olyan nagy öreg európai művészek, mint Bruno Ganz, Charlotte Rampling, Tom Courtenay, vagy Christopher Lee. 

Mészáros Márton

Éjféli gyors Lisszabonba című film magyar posztere

Éjféli gyors Lisszabonba című film magyar posztere

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: