Megkeresztelték György herceget

2013. október 23-án a londoni St. James-palota királyi kápolnájában keresztelték meg a három hónapos György herceget, a trónörökös unokáját. A palota előtt ünneplő tömeg gyűlt össze annak reményében, hátha megpillantja a leendő uralkodót, aki a harmadik a trónöröklésben.

A kis herceget a tradíciókkal ellentétben nem abban a ruhában keresztelték meg, amelyben királyi őseit. A hagyományos ruha Viktória királynő első gyermekének készült 1841-ben, azóta hatvankét herceget és hercegnőt kereszteltek meg abban, legutoljára Erzsébet királynő fiának, Eduárd hercegnek a lányát 2004-ben. Az akkora viseletessé vált ruhát Angela Kelly, a királynő személyi ruhatervezője helyettesítette a keresztelőruha pontos másával, amelyben most György herceg fejére került szentelt víz, méghozzá egyenesen a Jordán-folyó vízéből.

A szertartást Justin Welby canterbury érsek, az anglikán egyház legfőbb méltósága vezette. György herceg keresztszülei meglepő módon nem más uralkodóházak fejei, vagy sarjai, hanem egyéb személyek: Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Hugh Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem és Zara Phillips-Tindall – az utóbbi Vilmos herceg unokanővére, Anna hercegnő leánya.

A keresztelőn természetesen részt vettek a baba szülei, Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegnő, valamint Vilmos édesapja, Károly walesi herceg, a trónörökös, és a boldog dédszülők, II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburghi herceg. Meglepő módon a zártkörű eseményre nem volt hivatalos a királynő gyermekei közül Károly hercegen, a nagyapán kívül senki, éppúgy, mint a távolabbi királyi unokatestvérek és nagybácsik sem kaptak meghívót. 

Mészáros Márton

Vilmos herceg és Katalin hercegnő gyermeküket, György herceget viszik keresztelőjére a londoni St. James-palota királyi kápolnájába 2013. október 23-án

Vilmos herceg és Katalin hercegnő gyermeküket, György herceget viszik keresztelőjére a londoni St. James-palota királyi kápolnájába 2013. október 23-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: