Vásáry Tamás ezerkétszáz oldala

Vásáry Tamás Kossuth-díjas magyar zongoravirtuóz életregénye, az Üzenet című kötet már kapható a könyvesboltokban. A művész életének első felét örökítette meg a vaskos, nehéz könyvben. 

2013. október 22-én került a könyvesboltok polcaira Vásáry Tamás műve, a Libri Könyvkiadónál megjelent Üzenet című kötet. A világhírű zongoraművész és karmester önéletrajzának első kötete születésétől fogva, szülővárosában, Debrecenben megélt gyermekkorától egészen az 1960-as évekig vezeti az olvasót. A szerző állítása szerint harminchat évesen, 1969-ben kezdett bele az írásba, és 1991-ig vetette papírra történeteit. 

Vásáry a Magyar Távirati Iroda (MTI) korábbi érdeklődésére elmesélte, hogy Londonban élt 1969, amikor úgy érezte, elérkezett az idő, hogy elkezdje megírni élettörténetét. Irodalmi érdeklődésű első feleségének azt mondta, úgy érzi magát, mint egy várandós anya a kilencedik hónapban, aki rengeteg élményt szeretne a “világra hozni”. A felesége biztatására fogott tollalt, és az első pozitív visszajelzéseket is feleségétől, illetve annak irodalmár családjától kapta. Az idén nyolcvan éves Vásáry úgy emlékezik vissza a írás kezdetére, mintha egy csapot nyitott volna meg, ömlött belőle a szó.

A kötet első részén az utolsó simításokat Juhász Ferenc Kossuth-díjas költő leánya, Juhász Anna segítette. Az elkészült mű 1257 oldalas lett, a második és harmadik kötet megjelenése 2014 március-áprilisára várható.

Mészáros Márton

Vásáry Tamás Üzenet című életregényének első kötete

Vásáry Tamás Üzenet című életregényének első kötete

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: