Százévesen hajtott végre tandemugrást

Amikor a Dél-Kaliforniában élő Vernon Maynardot barátai arról kérdezték, mit szeretne kapni a századik születésnapjára, az öregúr azt felelte mindenki meglepetésére, hogy mindig is szeretett volna egy ejtőernyővel kiugrani egy repülőgépből – számolt be az eseményről a The Mercury amerikai újság online kiadása 2013. november 5-én.


A nyugdíjas autókereskedő kívánságát november 4-én teljesítették barátai, így az öregúr, akit két unokaöccse kísért, 3900 méter magasból hajthatta végre élete első tandemugrását Perris városkája felett, képzett tandemugrók segítségével. A 100 éves bácsi az ugrás előtt alapos orvosi vizsgálaton esett át. A Palm Desertben élő Mr. Maynard az ugrás előtti interjúban azt nyilatkozta, az ejtőernyős ugrás olyan álma volt, amire mindig is vágyott, és örül, hogy most beteljesült.

Az időskori tandemugrás népszerű, 2009-ben George H.W. Bush volt amerikai elnök tandemejtőernyős ugrást hajtott végre 85. születésnapja alkalmából a Maine állambeli Kennebunkportban lévő háza közelében, idén tavasszal pedig a  90 éves Marion Strangler ünnepelte születésnapját tandemugrással.

Mészáros Márton

A 100. születésnapját ünneplő Vernon Maynardot és egy hivatalos tandemejtőernyőző a levegőben 2013. november 4-én

A 100. születésnapját ünneplő Vernon Maynardot és egy hivatalos tandemejtőernyőző a levegőben 2013. november 4-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: