102 évesen továbbhajt a rekorder kerékpáros

Jövő év elején újabb rekordkísérletre készül Robert Marchand, az a 102 éves francia férfi, aki új korosztályos világcsúcsot állítana fel azzal, hogy egy óra alatt 25 kilométert kerékpározik – jelentette be a Francia Nemzeti Egészségügyi és Orvostudományi Kutatóintézet professzora, Véronique Billat 2013. november 6-án.

Az 1911. november 26-án született Robert Marchand egykori párizsi tűzoltó 2012 februárjában egy óra alatt 24 251 métert tekert a Franciaországban található aigle-i pályán, ezzel elsőként teljesítette az egyórás biciklizést száz éven felüliek közül. Szeptemberben pedig a  lyoni Velodrome-ban 4 óra 17 perc 27 másodperc alatt teljesített 100 kilométert, amely után nevetve azt nyilatkozta, úgy érzi magát, mint egy átlagos srác.

“Nem akarom megjátszani magam, hogy bajnok vagyok. Csak akartam valami emlékezeteset tenni a születésnapomon” – nyilatkozta szerényen egy rekordkísérlete után a férfi, korábban pedig kijelentette, ha akart volna, gyorsabban is ment volna, csak fontosnak tartotta a biztonságát. Az öregúr az elkövetkező hónapokban mindent megtesz azért, hogy lélekben és testben is felkészüljön arra, hogy januárban 25 kilométert kerékpározzon, amellyel világcsúcsot érne el az ő korában.

Mészáros Márton

Robert Marchand kerékpáron

A 102 éves Robert Marchand kerékpáron

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: