Jól fogynak az irodalmi Nobel-díjas művei Kanadában

Azóta, hogy bejelentették október 8-án, hogy Alice Munro kanadai írónő kapja az irodalmi Nobel-díjat idén, némi túlzással az egekbe szöktek a szerzőnő könyveinek eladott példányszámai a novellista hazájában, Kanadában – tudatta Brad Martin, Munro kiadójának, a Penguin Random House Canadának elnök-vezérigazgatója.

A 82 éves Munro legutóbbi könyve, a Dear Life az eredmény kihirdetése óta több mint ötvenezer papírkötéses példányban kelt el, további negyvenezer példányt pedig Kanada különböző részeire szállítottak eladásra. A kiadó vezetőjének becslései szerint októberben mintegy 225 ezer darab Munro-könyvet szállítottak ki Kanadában. Korábban a Vintage Books kiadó a nagy érdeklődésre való tekintettel bejelentette, hogy százezer példányban újranyomják Munro műveit.

Eddig öt Alice Munro-kötet jelent meg magyar nyelven, a legutóbbi könyv várhatóan 2014. tavaszán jelenik meg a Park Kiadó gondozásában, ahol Munro korábbi művei is megjelentek magyarul. Alice Munro egyébként egészségügyi okok miatt nem tudja személyesen átvenni az irodalmi Nobel-díjat a december 10-én Stockholmban megrendezésre kerülő ceremónián.

Mészáros Márton

Alice Munro kanadai írónő

Alice Munro kanadai írónő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: