Ferenc pápa napi jótette

A hatalmas szívéről híres Ferenc pápa újfent Szent Ferenc-i tettet hajtott végre, amikor heti általános audienciája után megsimogatott, majd homlokon csókolt egy súlyos bőrbetegségben szenvedő,  felhólyagzott arcú férfi fejét a vatikánvárosi Szent Péter téren 2013. november 6-án. Assisi Szent Ferenc, akinek tiszteletére a Ferenc pápai nevet vette fel, a történetírás szerint szintén hasonló gesztust hajtott végre, amikor megölelt egy leprást.

Ezen az audiencián a pápa katekézise befejeztével arra kérte a téren összesereglett ötvenezer ezer hívőt, hogy közösen imádkozzanak egy beteg kislányért. „Szeretnék tőletek egy karitatív tettet kérni. Legyetek nyugodtak, pénzről van szó. Egy karitatív cselekedetről. Mielőtt kijöttem volna a térre, meglátogattam egy másféléves kislányt, aki súlyos beteg: apukája, anyukája imádkoznak az Úrhoz, és kérik, hogy adja meg az egészséget ennek a szép kislánynak. Noéminek hívják. Szegényke mosolygott. Tegyük meg ezt a szeretet-cselekedetet. Nem ismerjük, de egy megkeresztelt kislány, egy közülünk, egy keresztény. Tegyük meg érte a szeretetnek ezt a cselekedetét. Csöndben kérjük az Urat, hogy segítse őt ebben a pillanatban, és adja meg neki az egészséget. Egy percig csöndben imádkozzunk, majd mondjuk el az Üdvözlégy Mária-imát.”

A vatikáni sajtószolgálat másnap jelentette be, hogy Ferenc pápa november 25-én magánaudiencián fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Vatikáni belső körök szerint az orosz államfő saját maga ragaszkodott ahhoz, hogy a katolikus egyházfő fogadja.

Mészáros Márton

Ferenc pápa egy súlyos bőrbeteg férfival a vatikáni Szent Péter-téren 2013. november 6-án

Ferenc pápa egy súlyos bőrbeteg férfival a vatikáni Szent Péter-téren 2013. november 6-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: