A démoni Angelina Jolie ijesztgeti a gyerekeket

Felkerült a legújabb Disney film, a Demona (Maleficent) című alkotás első előzetese a világhálóra 2013. november 13-án. A Csipkerózsika-mesében Angelina Jolie egy kislányt rémiszt meg.

A mintegy másfélperces előzetesben az Angelina Jolie Oscar-díjas amerikai színésznő által életre keltett gonosz uralkodónő félelmetes megjelenése és az őt övező rejtély a hangsúlyos, az Elle Fanning játszotta hercegkisasszony, ezúttal csak mellékes. A sötét fantasy (dark fantasy) műfajú filmen érződik ez a kísérteties, nyomott hangnem, amely magában foglalja azt is, hogy az eredetileg mesefilm történetét nem kisgyermekeknek szánták. A Demona játékideje 135 perc, már ez a tény is gátat szab a találgatásoknak, miszerint a célközönség az óvódások és kisiskolások lennének.

A film központi témája nem az álomba szenderült hercegnő, hanem a gonosz boszorkány. A legendás Walt Diesney 1959-es rajzfilmjében kaptak nevet a először a szereplők: a hercegnő Auróra, a gonosz tündér pedig a Demóna (angolul Maleficent) nevet viseli. Mivel a film az ördögi uralkodóról szól, ezért az egész Disney-film az ő nevét viseli, így lett Demona a cím. A filmes újságok szerint a címszerepet alakító Angelina Jolie számára sikeres visszatérés lehet a film, a színésznő a 2010-ben bemutatott Az utazó című film óta nem szerepelt mozifilmben.

Az alkotás a kétszeres Oscar-díjas Robert Stromberg produkciós tervező első rendezése, a további szerepekben pedig Juno Temple, Miranda Richardson és Imelda Staunton is játszik. A kisbaba Aurora hercegnőt Vivienne Jolie-Pitt, Angelina Jolie és Brad Pitt kislánya alakítja, édesanyja szerint azért, mert nem sikerült más kisgyereket találniuk a készítőknek, aki ne ijedt volna meg tőle a félelmetes jelmezben.

A 200 millió dolláros költségvetés elég jelentős összeg ahhoz, hogy egy látványos filmet kapjunk. Az alkotás 2014 májusába kerül a mozikba.

Mészáros Márton

Angelina Jolie amerikai színésznő a Démona (Maleficent) című film plakátján

Angelina Jolie amerikai színésznő a Démona (Maleficent) című film plakátján

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: