Épülő Erzsébetváros

Az Erzsébetváros utcáin az elmúlt időszakban két újdonságra kaptuk fel fejünket: feldíszítették a hátak tűzfalait, és szinte minden második utcát feltúrtak. A kerület átfogó fejlesztését szolgáló Erzsébet Terv keretében számos útszakasz, és iskola felújítása kezdődött meg.

A munkálatok során a hetedik kerület számos pontján felmarják az útburkolatot, majd új aszfaltszőnyegeket fektetnek le, az igazán rossz állapotban lévő útszakaszokon pedig vadiúj útburkolatot helyeznek el. A Vörösmarty, Szövetség, Hernád és Hársfa utca rekonstrukciója már megkezdődött, utóbbinak felújítását az útszakasz megsüllyedt, rossz állapota indokolta. A munkálatok során növénytartók, valamint kutyaürülék tárolóval ellátott szemeteskukák elhelyezése is kezdetét veszi.

A Bethlen Téri Színház homlokzatát eredeti állapotába, az 1929-as küllemében állították vissza. Az épület várva várt homlokzat rehabilitációja mintegy négy hét után fejeződött be, az eredetihez hasonló homlokzatának átadását 2013. november 15-én tartották. Az átadó egyben megnyitója volt a Sissi Őszi Tánchét programsorozatnak, valamint az Erzsébet királyné ruhatára című textilművészeti kiállításnak, ugyanis mindkét eseménynek a jelenleg a fennmaradásért harcot folytató Bethlen Színház ad otthont. A közelmúltban került felavatásra a Rumbach Sebestyén utca 10. szám melletti tűzfalon egy képzőművészeti alkotás, amely az Aranycsapat 1953-as, londoni 6–3-as győzelmének állít emléket ezer négyzetméteren. A Neopaint Works csoport a terveket és a kivitelezést korabeli plakátok és fotók felhasználásával végezte. A tervek szerint további hét tűzfal kap új külsőt a kerület belvárosi részén.

Az Erzsébet Terv keretében hamarosan a Nyár, Nefelejcs, Peterdy, és Rumbach Sebestyén utca is megújul. A Madách-tér és az Almássy-tér megújításának eredményességét egy lakossági pályázattal népszerűsítették, amelynek célja az volt, hogy olyan tervet válasszanak ki, amelyet a hetedik kerület lakossága a lehető legjobban szeretne. A Madách-tér mintegy kétszázmillió forintból fog megújulni.

Vattamány Zsolt, a kerület polgármestere az eheti Erzsébetváros című kéthetente megjelenő önkormányzati lapnak, és a Heti Válasz hetilapnak nyilatkozva számolt be arról, hogy minden bölcsőde megújul a kerületben, és az orvosi rendelőket is korszerűbbé alakítják át. Továbbá számos hetedik kerületi iskola esik át felújításon, az Alsóerdősori Bárdos Lajos Gimnáziumban szeptember végén kezdődött a teljes fűtési rendszer felújítása, a fűtőtestek kicserélése, valamint az iskola összes ablakának kicserélése.

Mészáros Márton

A Bethlen Színház eredeti homlokzatának visszaállítását követő ünnepélyes leleplezés 2013. november 15-én

A Bethlen Színház eredeti homlokzatának visszaállítását követő ünnepélyes leleplezés Budapest 7. kerületében 2013. november 15-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: