Kitiltanák országukból az oroszlánvadászt

Melissa Bachman amerikai televíziós műsorvezető ellen bojkottot hirdettek, miután felkerült az internetre egy felvétel, ahol egy általa lelőtt oroszlán teteme felett pózol Dél-Afrikában, írja a The New York Daily News 2013. november 16-án.

A felvételt a Facebook közösségi oldalra is feltöltötte olyan képek mellé, amelyeken egy halott zebra, illetve különböző antilopok, valamint egy fellógatott aligátor teteme látható (mellette fegyverrel a hölgy), akárcsak az említett oroszláné, amelyet egy Dél-Afrikában üzemeltetett vadászparkban terített le. A hölgy szenvedélyes vadász hírében áll, a televízióban egy Winchester Deadly Passion című vadászati műsor házigazdája.

Melissa Bachman amerikai műsorvezető egy aligátor tetemével

Melissa Bachman amerikai műsorvezető egy aligátor tetemével

– Hihetetlen a vadászat Dél-Afrikában! Ezt a csodálatos hímet 54 méterről szedtem le. Micsoda zsákmány! – írta Bachman az oroszlános kép mellé, amely a Twitterre is felkerült. A felvétel olyan nagy felháborodás váltott ki, hogy a dél-afrikaiak petíciót indítottak annak reményében, hogy Bachmant kitiltják országukból. A november 18-i eredmények alapján a petíciót aláírók száma elérte a 100 ezret, mindössze három nap leforgása alatt tízezrek adták nevüket a dél-afrikai kormánynak címzett kérelemhez. A petíciót itt lehet kitölteni: link.

Melissa Bachman azzal védekezik, egy vadászatról szóló tévés magazin műsorvezetője, nem holmi orvvadász. Bachman további mentségére hozta fel, hogy Dél-Afrikában legális az oroszlánok vadászata. Évente több ezer oroszlánt ölnek le, felhasított bőrüket gyakran más kontinensekre küldik. Számos telep működik ahol kifejezetten a haszonért tenyésztik őket, a legtöbb állatkertbe kerülő oroszlán ilyen környezetből érkezik. A vadászok számára az oroszlán trófea, kitömött teteme büszkeségre számukra, de az ázsiai hagyományos gyógyászatban felhasznált csontjuk is értékes. Emiatt számos oroszlán alfaj a szabad természetben erősen veszélyeztetett.

Mészáros Márton

Melissa Bachman műsorvezető a lelőtt hímoroszlánnal pózol Dél-Afrikában, 2013. november

Melissa Bachman műsorvezető a lelőtt hímoroszlánnal pózol Dél-Afrikában, 2013. november

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: