Szuperhősöké a jövő a moziban

Első helyen nyitott a Thor: Sötét világ (Thor: The Dark World) a magyar mozikban, nyitóhétvégén 69 535-en váltottak rá jegyet. A szuperhős-film ezzel itthon az előző rész, a Thor című alkotás sikerét is felülmúlta, ugyanis az előzmény a nyitóhétvégéjén 32 537 nézőt csalt a mozikba 2011-ben.

Az előző heti listavezető film, a Last Vegas című vígjáték továbbra is népszerű, harmadik hétvégéjén 26 294 ember volt rá kíváncsi, ami egyáltalán nem gyakori a magyar mozikban. A hazai box-office harmadik helyét a Cormac McCarthy forgatókönyvéből készült A jogász című Ridley Scott-film foglalja el, amely 16 021 nézőt vonzott a vetítőtermekbe. A Tom Hanks főszereplésével készült Phillips kapitány (Captain Phillips) ezúttal tízezer embert érdekelt, bemutatója óta 34 ezren nézték meg.

A magyarországi nézettségi toplista hatodik helyére csúszott a Szupercella (Escape Plan) című film, amely átlépte a százezres nézőszámot. Most debütált a hazai mozikban Justin, a hős lovag (Justin and the Knights of Valour) című animációs film, amelyet csak huszonöt moziban vetítettek, azonban 6382 nézőt vonzott. Alfonso Cuarón Gravitáció (Gravity) című filmje a tizedik helyen végzett, ezúttal több mint ötezren ültek be rá, összesen pedig 209 ezer magyar látta már.

Paolo Sorrentino A nagy szépség (La grande bellezza) című olasz filmdrámáját tizenkét moziban kezdték el vetíteni, annak ellenére, hogy két és félórás és nem játszik benne sztár, jól teljesített: 2456 embert csalt a mozikba. A fabáb meséjének legújabb feldolgozását, a Pinokkió című animációs filmet csak korlátozott számban, tizenkét moziban vetítik, s meglepően keveseket csalt moziba: 496 ember tekintette meg. Az alkotás rendezője, az olasz Enzo D’Alo a premier kapcsán Magyarországra látogatott. Szintén kevesen nézték meg a Catherine Deneuve főszereplésével készült Bettie-mobil című francia filmet, amely 875 nézőt érdekelt.

Egyesült Államok

A Thor: Sötét világ második hétvégéjén 38,5 millió dollárt kaszált az amerikai mozikban. Bevétele otthonában így elérte a 147 millió dollárt, világszerte pedig már 449 milliónál tart, így az öt legsikeresebb 2013-ban bemutatott film között van. Második helyen nyitott 30,1 milliós bevétellel a most debütáló The Best Man Holiday című vígjáték, amely túlnyomó részt az afroamerikai közönséget vonzotta, maga a komédia is egy fekete közösségről szól.

Négy amerikai moziba kezdték vetíteni Alexander Payne Nebraska című cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában bemutatott fekete-fehér alkotását, amely 140 ezer dollárt keresett. Habár ez rendkívül alacsony bevétel, a dráma nem közönségfilm, és csak korlátozott számban vetítik. 

Mészáros Márton

Thor: Sötét világ (Thor: The Dark World) című film szereplőgárdája

A Thor: Sötét világ (Thor: The Dark World) című film szereplőgárdája

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: