Erzsébet királynő Európa legmagasabb felhőkarcolóján

II. Erzsébet brit királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg látogatás tett a The Shard (Üvegszilánk) nevet viselő felhőkarcolóba 2013. november 21-én, amely 310 méterrel a tengerszint felett áll.

A felhőkarcoló London Southwark városrészében, a Temze déli partján épült. A Renzo Piano olasz építész tervei alapján felhúzott épület végleges magassága 1016 láb, vagyis 310 méter. A látogatók számára idén februárban megnyílt üvegtoronyban negyvennégy lift működik.

A The Shard (Üvegszilánk) felhőkarcoló Londonban 2013. november 21-én

A The Shard (Üvegszilánk) felhőkarcoló Londonban 2013. november 21-én

Mind Erzsébet királynő, mind a férje meggyőződtek róla, hogy Nyugat-Európa legmagasabb épületéből páratlan kilátás nyílik London városára. Az uralkodópár a 69. és a mérföldkőnek számító 72. szinten tett látogatást. Erzsébet érdekesnek találta azt, ahogyan mindenki máshogy, máshonnan látja a brit főváros épületeit – ő maga például a Szent Pál-székesegyházat találta “nagyon kicsinek” a magasból.

A The Shard üvegtorony valószínűleg rövid időn belül igazi turistalátványossággá válik, a helybéliek ebben bíznak, ugyanis környékük évszázadok óta egyfajta szegény negyedként ismert. II. Erzsébet a személyzeten kívül néhány Southwark-ösztöndíjas diákkal is találkozott, ugyanis látogatásnak egyik célja az volt, hogy segítse a város legszegényebb diákjait, akiknek nincs anyagi háttere ahhoz, hogy egyetemre menjenek. A felhőkarcolóban tett látogatás után Southwark városának katedrálisába tett látogatást.

Mészáros Márton

II. Erzsébet brit királynő a The Shard (Üvegszilánk) felhőkarcoló 72. emeletén 2013. november 21-én

II. Erzsébet brit királynő a The Shard (Üvegszilánk) felhőkarcoló 72. emeletén 2013. november 21-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: