GDP-növekedés Magyarországon

Az előrejelzéseket meghaladva 1,7 százalékkal növekedett a magyar gazdaság a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, írja a Heti Válasz 2013. november 21-én megjelent száma az öt nappal korábbi elemzésre támaszkodva. A második negyedévhez képest a növekedés aránya 0,8 százalék volt, ennél nagyobb növekedésre legutóbb 2011 elején került sor.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzése szerint a kedvező időjárásnak köszönhetően a mezőgazdaság, az ipar, az állami beruházások révén az építőipar teljesítménye javított a magyar gazdaság helyzetén. Idén októberben 0,9 százalék volt az éves infláció a szeptemberi 1,4 százalék után. Utoljára 1974-ben volt ilyen alacsony a pénzromlás mértéke. Alig néhány hete javították a magyar gazdaság növekedési ütemére szóló előrejelzésüket a londoni pénzügyi elemzők, elsősorban a járműszektor termelésének fellendülésével, az üzleti hangulat javulásával, valamint a párhuzamos költségvetési és monetáris ösztönzéssel indokolva a döntést.

Orbán Viktor kormányfő a GDP-adatokra reagálva Japánból adott interjút a Kossuth Rádiónak: a miniszterelnök szerint “hasítunk”, de nem szabad, hogy elbizakodottá váljunk.

Mészáros Márton

A győri Audi-gyár

A győri Audi-gyár

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: