Letakaratlanul feküdt a meztelen holttest a Rákóczi úton

Hosszú ideig feküdt a Rákóczi úton egy meztelen férfi holtteste 2013. november 23-án, szombaton. A férfi egy szálloda ötödik emeleti ablakból vetette ki magát, holttestét egy órán át nem takarták le.

Ferenczi Gábor egyedüliként próbált segíteni az öngyilkosságot elkövető férfin. A szemtanú önként jelentkezett az Origo internetes hírportálnál interjúra, mert szeretné megváltoztatni az emberek mentalitását. A fiatalember a november 24-én publikált interjúban elmondja, egy buszon ülve látta a szerencsétlenséget, amelyet követően azonnal leszállt a járműről, és az arccal a földön fekvő meztelen férfihez sietett. Hasztalan próbált rávenni bárkit is arra, hogy letakarják az aszfalton fekvő férfit, aki időközben belehalt sérüléseibe. A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A szemtanú szerint mintegy ötven-száz ember verődött össze a holttest körül a forgalmas buszmegállóban, a buszsávot pedig lezárták. A baleset helyszínén lévő emberek közül sokan beszélgettek, fényképezték a holttestet, számos fotó meg is jelent az interneten és a sajtóban, de Ferenczi Gábor szerint voltak olyanok is, akik nevetgéltek, és azzal indokolták tétlenségüket, hogy már úgysem tudnak segíteni egy halotton. A férfi elbeszélése szerint hosszú időn keresztül hiába kérte, hogy valamivel letakarhassák a holttestet, senki nem reagált, csak egy férfi, de ő is csak papír zsebkendőt tudott felajánlani. A mentők és a rendőrök is közömbösen beszéltek, a helyszínelő rendőr állítólag semmi jelét nem mutatta részvétnek, vagy kegyeletnek, amikor az elhunyt hozzátartozójával beszélt.

Az áldozat az Osvát utca sarkán, a Rákóczi úton álló Boscolo Residence szálloda ötödik emeleti ablakából ugrott ki. Az eset délelőtt tizenegy órakor történt, de csak két órával később szállították el a holttestet. A Budapesti Rendőr-Főkapitányság idegenkezűségre utaló jelet nem talált, közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az esetet.

Mészáros Márton

Egy meztelen férfi holtteste a Rákóczi úton 2013. november 23-án

Egy meztelen férfi holtteste a Rákóczi úton 2013. november 23-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: