Teljesen beomlott a rigai bevásárlóközpont teteje

Teljesen beomlott a Maxima bevásárlóközpont teteje Rigában 2013. november 23-án délutánra, két nappal azt követően, hogy a tető jelentős része leszakadt. A szerencsétlenség legkevesebb ötvennégy halálos áldozatot követelt, de a mentés még mindig zajlik.

Már csak a falai állnak annak a plázának, amelynek a teteje november 21-én, csütörtökön eddig tisztázatlan okok miatt részlegesen beszakadt, és maga alá temetett több tucat személyt. A tető másik darabja mentés közben szakadt a mentést végzőkre, a fennmaradó rész pedig szombat délután omlott be, de akkor már senki nem sérült meg. A hétvégén újabb holtestekre leltek a mentést végző tűzoltók, így a halálos áldozatok száma ötvennégyre emelkedett. Tíz család továbbra is keresi hozzátartozóját. A bevásárlóközpont előtt tucatnyi virágot, mécsest és gyermekrajzot helyeztek el, százak virrasztottak az elhunytakért.

A lett állami vérellátó központ arra kérte a lakosságot, hogy adjanak vért a sérültek számára, ezt követően olyan sokan jelentkeztek, hogy hatalmas sorok alakultak ki az erre kijelölt épületek előtt. Andris Berzins lett államfő bejelentette, hogy a történtek miatt nemzeti gyászt rendelnek el a balti országban.

Mészáros Márton

A rigai Maxima pláza beomlott teteje 2013. november 22-én

A rigai Maxima pláza beomlott teteje 2013. november 22-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: