Ferenc pápa az év embere

Az amerikai Time magazin a katolikus egyház idén megválasztott fejét, Ferenc pápát választotta 2013-as év emberének, jelentették be 2013. december 11-én. A Time magazin szerint ritka, hogy új közszereplő olyan sok figyelembe részesüljön, mint amilyenben Ferenc részesült.

A Time magazin szerkesztőivel 1927 óta minden évben megválasztja az év emberét, vagyis azt a személyt, aki a legnagyobb hatása volt az év eseményeire. Ferenc pápa méltatásában kiemelik, hogy az egyházfő érdeme, hogy közvetlenebb kapcsolat alakult ki az egyház és a hívők között: kivitte a pápaságot az utcákra a Vatikán falai közül, és emberségességével és kedélyes, jó humorával rögvest belopta magát még azok szívébe is, akik nem vallásosak. A szegények egyházát bevezetni kívánó, korábbi problémákkal leszámoló pápa méltán választotta Assisi Szent Ferencnek, a ferences rend megalapítójának, az állatok, a kereskedők és a természet védőszentjének nevét.

Ferenc pápa után a rangsorban Edward Snowden, az amerikai lehallgatási botrány kiszivárogtatója áll a második helyen, akit többek között Edith Windsor amerikai melegjogi aktivista, és Bassár el-Asszád önkényuralmat bevezető szíriai elnök követ. A kiadvány Ferenc pápa képével ellátott címlapja december 23-tól kapható.

Mészáros Márton

A Time magazin Ferenc pápát ábrázoló 2013. december 23-i címlapja

A Time magazin Ferenc pápát ábrázoló 2013. december 23-i címlapja

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: