Befejeződött a Parlament külső felújítása

Kövér László házelnök fogadta a felújításban részt vett építőmunkásosokat Országház évtizedek éve tartó külső felújításának befejezése alkalmából rendezett ünnepségen a Parlamentben 2013. december 20-án.

Az Országház homlokzatának felújítása mintegy kilencven éve kezdődött, ugyanis az 1885-ben építeni kezdett parlament felújításáról 1920-ban döntöttek először országgyűlési határozat útján. A rekonstruálás kisebb megszakításokkal azóta folyamatosan zajlott, a legutóbbi, huszonöt évig tartó munkafolyamat most ért véget. Az építőmunkások az épület köveinek mintegy háromnegyedét cserélték ki, ezzel végéhez ért az Országház teljes homlokzatának felújítása.

Kövér László házelnök szerint a Parlament a magyar történelmi sors jelképe, és felújítása a munkások számára is több mint egy szerződéses munka. A politikus reményei szerint a teljes felújítás még várat magára, ugyanis az Országháznak otthont adó Kossuth tér átépítése csak 2014 márciusára készül el a tervek szerint.

Mészáros Márton

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Balogh Miklós, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. vezérigazgatója felavatja Országház homlokzatát Budapesten 2013. december 20-án

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Balogh Miklós, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. vezérigazgatója felavatja Országház homlokzatát Budapesten 2013. december 20-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: