Ezer focipálya 40 milliárdból

Összesen ezer futballpályát újít fel a magyar kormány 2016-ig, a kormány a pályák komfortosítására 40 milliárd forintot bocsátott rendelkezésre – jelentette be Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség új szóvivője a Magyar Hírlapnak adott 2013. december 21-i interjújában.

Sipos az interjúban hangsúlyozta, hogy számos olyan pályák újul meg, ahová a szülők eddig nem engedték sem játékosként, sem nézőként a gyereküket a nem megfelelő biztonság és egyéb tényezők miatt. A szóvivő szerint, ha több fiatal jut el a meccsekre, akkor nagyobb eséllyel kerülnek ki közülük tehetségek, ezt azzal támasztja alá, hogy az elmúlt három stadionépítésben bővelkedő évben megduplázódott az igazolt labdarúgók száma. 

Az ezer felújításra váró pálya között akad számos olyan is, amelyet például falunapoknak, rendezvényeknek és egyéb ünnepségeknek is helyszínt biztosíthat. A jelenleg átépítés alatt álló FTC-stadiont 20 milliárd forintból komfortosítják, a tervek szerint 22 ezer ülőhelyes lesz, és 2014 nyarára készül el.

Mészáros Márton

Az FTC-stadion látványterve

Az FTC-stadion látványterve

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: